цікаво

Використовуйте "Переглянути як", щоб побачити, що ви публічно ділитесь у Facebook

Повернувся - такий собі. Facebook офіційно відновив функцію "Погляд як" - спосіб побачити, як виглядає ваш профіль для людей, які не є ви. Це чудовий інструмент конфіденційності з деякими новими, дратівливими обмеженнями.

У своєму первісному втіленні варіант "Погляд як" у Facebook був чудовим способом перевірити, чи налаштування конфіденційності працюють так, як ви їх мали намір, особливо якщо ви намагаєтесь не заважати певним людям (наприклад, вашим батькам) бачити різні аспекти у вашому житті, ви б краще не так. Ви можете бачити, як виглядав ваш профіль з погляду будь-якого з ваших друзів, а також ви могли бачити, якою інформацією ви публічно ділилися будь-якому випадковому користувачеві Інтернету, який натрапив на ваш профіль.

Звучить чудово, правда? Поки Facebook не повідомив, що вразливість у "View As" може призвести до того, що атакований може захопити ваш обліковий запис або ввійти на ряд інших веб-сайтів як ви (за допомогою функції єдиного входу в Facebook). Цей безлад конфіденційності торкнувся щонайменше 50 мільйонів користувачів, а Facebook відповів негайно відключивши цю функцію.

Зараз Facebook повернув «Погляд як» до життя - сподіваємось, трохи більш безпечним, ніж раніше. Однак ви можете отримати доступ до нього лише через додаток Android для Android або iOS від Facebook, коли ми писали цю статтю, і вона не настільки потужна, як раніше. Ви не можете бачити, що конкретні друзі можуть бачити у вашому профілі, але ви можете принаймні переконатися, що ви не публікуєте інформацію, яку ви не мали на меті.

iOS

На сторінці профілю ви знайдете "Переглянути як". Перейдіть туди, торкнувшись значка омбре в правому нижньому куті та торкнувшись "Переглянути свій профіль" вгорі. (Або для ярлика просто натисніть на зображення профілю зліва від поля статусу "Що на розум" на первинному екрані Facebook.)

Звідти торкніться піктограми з трьома крапками, що знаходиться праворуч від значка шестірні та великої синьої піктограми «Додати історію». Ви побачите невелике спливаюче меню з написом "Переглянути як" вгорі. Торкніться його, і ви побачите всю інформацію, якою поділяється ваша сторінка профілю у Facebook.

Android

Підтягніть свій профіль, натиснувши фотографію свого профілю зліва від поля "Додати допис" на первинному екрані програми Facebook або торкніться значка гамбургер у верхньому правому куті додатка Facebook і виберіть "Переглянути свій профіль" на вершині. Тепер ви побачите велику кнопку "Переглянути як" ліворуч від "Додати в історію" на лінії піктограм під вашим іменем та текстом вступу. Торкніться її, щоб побачити, як виглядає загальнодоступний перегляд вашого профілю.

Не забудьте налаштувати те, що ви ділитесь

Версія iOS функції "Переглянути як" не дає вам простий спосіб перейти до редагування свого профілю - якщо ви хочете почати обмежувати те, що хтось може бачити, - але ви отримуєте велику, жирну кнопку "Редагувати профіль" на Android коли ви використовуєте опцію "Переглянути як".

Я думаю, що ще швидше використовувати ваш робочий стіл або ноутбук для редагування налаштувань Facebook, поки ви тримаєте телефон, щоб перевірити, що люди можуть бачити, але це тільки я. Однак немає жодного слова про те, чи з’явиться “View As” у веб-версії вашого профілю у Facebook. Я звернувся до Facebook для роз’яснення щодо цієї функції, але вони ніколи не відповіли. Можливо, наша дружба напружена.