цікаво

Як запобігти випадковій появі iMessages на інших пристроях

Якщо ви володієте декількома пристроями Apple, ви, ймовірно, підписалися на всі їх за допомогою свого ідентифікатора Apple. Ви, ймовірно, також помічали, що, коли ви отримуєте виклик Facetime, ваш комп'ютер дзвонить, або коли ви отримуєте iMessage, звуковий сигнал iPad. Для більшості з нас це невелике роздратування, яке варто виправити. Для інших це потенційний кошмар конфіденційності.

Справжній випадок, весела казка про колишнього губернатора штату Алабама Роберта Бентлі, котрий гуфі любов до поезії iMessage ниткою з колишнім політичним радником та коханкою випадково синхронізувався зі своїм державним iPad, що він також ділився зі своєю дружиною. Уопс.

Швидше за все, більшість із нас хочуть зберегти доступ до iMessages лише на наших телефонах, можливо, і на ноутбуці, і нам це не потрібно на пристрої Apple, який ми маємо. Ось як перевірити, де ви ввійшли в систему, і не допустити, щоб щось подібне сталося з вами.

Перегляньте всі пристрої, на яких ви підписані

Перш за все, давайте додати Apple ID невеликий аудит, щоб побачити кожен пристрій, на якому ви ввійшли.

  1. Перейдіть на сторінку Apple ID і ввійдіть.
  2. Прокрутіть униз до розділу Пристрої та подивіться, де ви ввійшли.
  3. Якщо тут є дивний або старий пристрій, натисніть на нього, а потім виберіть Видалити, щоб вийти.

Тепер ви повинні точно знати, якими пристроями ви володієте, які все ще пов’язані з вашим обліковим записом Apple.

Вимкніть iMessage на додаткових пристроях

Ви, мабуть, не хочете виходити з Apple ID повністю на кожному пристрої. Хоча хороша новина, ви можете вимкнути лише Повідомлення (і Facetime, поки ви в ньому).

Як це зробити, залежить від того, на якому пристрої ви працюєте:

На iPhone, iPad або iPod Touch

Якщо ви не хочете, щоб iMessages відображалися на iPad або на старий iPhone, відключити його нескладно:

  1. Відкрийте Налаштування> Повідомлення.
  2. Вимкніть перемикач iMessage на вимкнено.
  3. Ви також можете вимкнути переадресацію текстових повідомлень, яка надсилає звичайні SMS-повідомлення, які не входять в iMessage, з вашого телефону на повідомлення Повідомлення на вашому Mac чи iPad. Торкніться опції переадресації текстових повідомлень та зніміть прапорці на будь-які пристрої, на які не потрібно переходити SMS-повідомлення.

На Mac

Якщо ви не хочете, щоб iMessages відображалися на вашому Mac, вам просто потрібно вийти:

  1. Відкрийте повідомлення.
  2. Клацніть Повідомлення> Налаштування, а потім виберіть вкладку Облікові записи.
  3. Виберіть свій акаунт iMessage, а потім натисніть кнопку Вийти.
  4. Щоб вийти з Facetime, відкрийте Facetime, потім перейдіть до Facetime> Preferences, а потім натисніть Вийти.

Тепер ваші повідомлення не синхронізуються де б ви не хотіли.

Діліться своїми покупками, не ділившись своїми приватними даними

Існує ймовірність, що одна з причин, через яку ви можете ввійти в свій Apple ID на кількох пристроях, полягає в тому, що ваша сім'я не хоче купувати одні й ті самі програми, музику чи фільми кілька разів. Ну, у такому випадку ви робите не так. Не діліться своїм обліковим записом з родиною; налаштувати сімейний обмін, щоб ви могли мати індивідуальні акаунти.

Завдяки сімейному обміну, ви можете ділитися iTunes, iBooks та App Store покупками один одного без фактичного обміну обліковими записами. Це означає, що ваші телефонні дзвінки, розмови в iMessage, історія перегляду Safari, фотографії та все інше, що пов’язано з вашим Apple ID, залишається лише вашим. Завдяки сімейному обміну, одна людина є організатором сім'ї, яка все це налаштовує. Цей організатор додає до облікового запису інших користувачів, а потім підтверджує будь-які покупки, які намагається зробити хтось із групи. Теоретично ви також можете це зробити зі своїм особистим обліковим записом та робочим рахунком, що допоможе зберегти приватні дані приватними.

Знову ж таки, налаштування тут залежить від того, які пристрої у вас є:

На iPhone, iPad або iPod Touch

  1. Перейдіть у Налаштування та торкніться свого Apple ID.
  2. Торкніться Налаштувати спільний доступ до сім'ї, а потім натисніть Початок роботи.
  3. Торкніться Продовжити, щоб погодитися бути організатором сім'ї, а потім дотримуйтесь решти інструкцій, щоб додати додаткових членів до вашої родинної групи.

З цього моменту ви можете керувати, видаляти або додавати нових членів сім'ї, перейшовши в Налаштування> iCloud> Сім'я.

На Mac

  1. Відкрийте налаштування системи.
  2. Клацніть iCloud.
  3. Натисніть кнопку Налаштувати сім'ю, а потім дотримуйтесь решти інструкцій, щоб додати додаткових членів до вашої родинної групи.

Тепер ви можете керувати, видаляти або додавати членів сім'ї, перейшовши до Налаштування системи> iCloud> Керування сім'єю.

Увімкнути двофакторну автентифікацію

Нарешті, останнє, що ви хочете зробити, - це включити двофакторну автентифікацію, якщо ви ще цього не зробили. Це не тільки захищає ваш Apple ID та кожен підключений до нього пристрій, але також заважає вам робити що-небудь випадково в майбутньому, тому що для входу потрібно кілька додаткових кроків. Двофакторна автентифікація під час входу в пристрій для перший раз, вам потрібно авторизувати його за допомогою верифікаційного коду, надісланого на інший надійний пристрій.

Наприклад, якщо ви отримаєте новий MacBook, ви не можете ввійти у свій Apple ID на цьому MacBook, поки Apple не надішле код на ваш iPhone. Знову ж таки, налаштування залежить від того, на якому пристрої ви працюєте. Це може здатися громіздким, але реалізація Apple менш дратівлива, ніж інші варіанти, і безпека того варте того.

На iPhone, iPad або iPod Touch

  1. Відкрийте Налаштування, потім торкніться свого Apple ID.
  2. Торкніться пароля та безпеки.
  3. Натисніть Увімкнути двофакторну автентифікацію, а потім дотримуйтесь вказівок на екрані, щоб закінчити процес налаштування.

На Mac

  1. Перейдіть до Налаштування системи> iCloud> Деталі облікового запису.

  2. Перейдіть на вкладку Безпека.
  3. Клацніть Увімкнути двофакторну автентифікацію та дотримуйтесь вказівок на екрані, щоб закінчити процес налаштування.

Тепер ваш ідентифікатор Apple не тільки захищений, але й набагато менше шансів, що ви випадково ввійдете в пристрій, не усвідомлюючи наслідків цього.

Крім усього цього, одна остання річ: не пов'язуйте свої особисті рахунки з пристроями, що випускаються вашою компанією, якщо ви працюєте для держави. Це не тільки погана форма, це також кошмар конфіденційності. Крім того, що ви потенційно можете виглядати як манекен, коли хтось із вашого відділу ІТ розбирається в цьому, більшість пристроїв, що видаються компаніями, надають доступ до всього, що ви робите на цьому пристрої, у вашій компанії. Що означає, якщо ви надіслали другові на цьому пристрої ідіотичне, расистське, скандальне чи будь-яке інше дурне повідомлення, ваша компанія може просто статися на ньому.