цікаво

Як знайти та видалити старі адреси електронної пошти

Старі невикористані облікові записи електронної пошти ставлять під загрозу безпеку та конфіденційність. Із компрометованим обліковим записом хтось може видати себе за себе, шукати особисту інформацію або спробувати той самий пароль у ваших інших облікових записах. Чим більше невідомих (і забутих) облікових записів у вас є, тим більше дверей для вашої особистої інформації є для ескізних людей. Це особливо актуально, якщо ви створювали облікові записи років тому без належної гігієни паролів.

Отже, знайдіть кілька хвилин, щоб згадати, знайти та видалити адреси електронної пошти, які ви більше не використовуєте. Деякі облікові записи можуть бути легко запам'ятовуються, але, щоб забезпечити охоплення всіх електронних служб, до яких ви підключені, спробуйте виконати наступні дії:

  • Старі імена користувачів і електронні адреси Google.
  • Перевірте Facebook, Google та інші додатки щодо наявності підключених облікових записів.
  • Шукайте збережені логіни в Chrome (або бажаному веб-переглядачі чи менеджері паролів).

Перш ніж видалити старі облікові записи, перевірте, чи є підключені служби чи файли даних, до яких ви втратите доступ. Якщо ви скасуєте акаунт Yahoo, наприклад, ви також втратите свої фотографії Flickr. Якщо ви хочете зберегти що-небудь, переконайтесь, що ви завантажите його або перенесіть до іншої служби зберігання.

Коли все збережено, виконайте ці дії, щоб видалити адреси електронної пошти від великих постачальників послуг.

Як видалити обліковий запис Gmail

Ви можете позбутися однієї або декількох електронних адрес Gmail, не видаляючи весь профіль користувача Google. Ось як:

  • Перейдіть на сторінку налаштувань облікового запису Google (щоб переконатися, що ви ввійшли під правильним іменем користувача, натисніть значок профілю у верхньому правому куті).
  • Виберіть "Дані та персоналізація" в крайньому лівому меню.
  • Перейдіть до розділу "Завантажити, видалити або скласти план для своїх даних" та виберіть "Видалити службу чи свій рахунок".
  • Натисніть «Видалити послугу» на наступній сторінці.
  • Вам буде запропоновано знову увійти до свого облікового запису Google, щоб підтвердити свій обліковий запис - звідти ви можете завантажити будь-які потрібні вам дані, перш ніж вибрати піктограму Кошик поруч із службою, яку потрібно видалити.
  • Введіть іншу адресу електронної пошти, до якої ви отримаєте доступ, у діалоговому вікні та натисніть "Надіслати електронну пошту для підтвердження".
  • Клацніть посилання в електронному листі для підтвердження та дотримуйтесь підказок, щоб завершити процес видалення.

Це назавжди видаляє ваші повідомлення та надішле повідомлення про помилку доставки кожному, хто намагається надіслати вам електронну пошту.

Як видалити обліковий запис Yahoo

На відміну від Google, Yahoo видаляє всі облікові записи, пов’язані з вашим входом, на додаток до вашої електронної пошти. Виконайте такі дії:

  • Перейдіть на сторінку «Видалити користувача» Yahoo та увійдіть у систему.
  • Прочитайте інформацію про припинення облікового запису та натисніть «Продовжити видалити мій обліковий запис».
  • Введіть свою електронну адресу та натисніть "Так, закрити цей рахунок".

Ви можете відновити видалений обліковий запис Yahoo протягом 30 днів (і в деяких країнах до 180 днів).

Як видалити обліковий запис AOL

О, AOL. Якщо ви назавжди поставили за собою ностальгію за AIM, ось як ви можете видалити свій рахунок AOL:

  • Увійдіть на сторінку завершення облікового запису AOL.
  • Звідти кроки будуть схожі на Yahoo (обидва належать Verizon).

Як видалити обліковий запис Hotmail

Щоб видалити електронний лист Hotmail, вам доведеться вимкнути весь обліковий запис Microsoft і всі пов’язані з ним послуги. Сюди входять імена користувачів Skype, електронні листи MSN та електронні листи Outlook. Ось як:

  • Перейдіть на сторінку "Закрити свій рахунок" та увійдіть за допомогою облікового запису, який потрібно видалити.
  • Клацніть "Далі", потім прочитайте список на сторінці та встановіть прапорці, щоб підтвердити, що ви прочитали кожен елемент.
  • Перейдіть у спадне меню "Вибрати причину" та виберіть, чому ви закриваєте свій обліковий запис.
  • Натисніть "Позначити рахунок для закриття".

Ваш рахунок буде остаточно видалено через 60 днів.

Якщо у вас є електронна адреса старої школи чи роботи, підтвердити її видалення може бути трохи складніше. Компанії та навчальні заклади часто видаляють облікові записи протягом певного періоду часу після відпустки працівників та студентів, але якщо вас турбує стан старої електронної адреси, зверніться до адміністратора мережі.